Rahattomat ry

Rahattomat ry on perustettu joulukuussa 2014 auttamaan taloudelliseen ahdinkoon joutuneita ihmisiä vertaistukiperusteella, emme siis jaa tai lainaa rahaa. Toimimme vapaaehtoisvertaistukijoiden voimin, puoluepolitiikkaan tai mihinkään uskonnolliseen aatteeseen sitoutumattomina. Toiminnassamme emme moralisoi emmekä syyttele vaikeuksiin joutunutta, sillä syyttelijöitä ja moralisoijia kyllä löytyy muualta aivan tarpeeksi.

Taloudelliseen ahdinkoon joutunut huomaa, että ystäväpiiri supistuu, ennen niin hyvät kaverit häviää ja kuvioon tulee kaikenlainen syyttely ja moralisointi. Erittäin suurena vaarana on, että henkilö syrjäytyy ja masentuu – tuntuu, että on kolmannen luokan kansalainen. Rahattomat ry:n vertaistukijat ovat kokeneet kaiken tämän, tiedämme, miltä tuntuu kun elämä ”heittää kuperkeikkaa” ja kaikki menee uusiksi. Jokapäiväinen arki tulee selviytymistaisteluksi, rahat ei riitä ruokaan, asunnon vuokraan, laskupino sen kuin kasvaa... Tuntuu, että olen aivan yksin!

Rahattomat ry:n vertaistukija ei ole velkaneuvoja tai vastaava ammattilainen. Vertaistukija on kokemusperäinen asiantuntija, emmekä saa palkkaa tästä työstä. Yritämme kuitenkin jatkuvasti hankkia koulutusta ja tietoa, jotta voimme tarvittaessa ohjata ja neuvoa.

 

Rahattomat ry

Ari Ahlgren

Toiminnanjohtaja

Ari Ahlghren